Maandag wordt een slagboom geplaatst aan het containerpark in Lille. Vanaf dan kun je enkel met je identiteitskaart de slagboom openen. Alleen inwoners van Lille worden toegelaten.

"Tot nu toe gebeurde er geen identiteitscontrole aan het containerpark", vertelt schepen van Milieu Marc Herrygers. "We vermoeden dat er ook mensen van buiten Lille hun afval naar ons containerpark kwamen brengen.

Al enkele jaren zijn we bij de koplopers in de regio op het gebied van grof vuil dat verzameld wordt op het containerpark. Het lijkt me onlogisch dat onze inwoners zo veel meer grof vuil produceren. De verklaring ligt wellicht onder andere bij het afvaltoerisme dat we met deze slagboom een halt willen toeroepen."

De nieuwe slagboom leest je identiteitskaart uit en gaat enkel open voor inwoners van Lille. Daarna helpen de containerparkwachters je verder om alle afval op de juiste plaats te krijgen.

Mensen die nog niet in Lille wonen, maar een huis aan het bouwen of verbouwen zijn, kunnen op de milieudienst een doorgangsbewijs krijgen voor het containerpark.